CALA SANT FRANCESC

... O CALA BONA ...?

També coneguda com a Cala Bona, primera gran cala de la Costa Brava, situada pocs metres a llevant de la pròpia vila. L'origen d'aquest nom es deu a les excel·lències del lloc com a refugi per als pescadors en cas de temporal. Una cala és "bona", quan està protegida dels vents locals, especialment dels més perillosos. Des de la construcció de l'ermita de Sant Francesc en 1681, canvia de nom i avui és molt més coneguda com a Cala de Sant Francesc. L'antic topònim, s'ha mantingut i és usat pels propis habitants de Blanes i especialment pels més assidus a aquesta platja. Situada als afores de Blanes (la primera localitat de la Costa Brava en la seva part sud) ha estat guardonada any rere any amb la bandera blava per la qualitat de les seves aigües i els seus excel·lents serveis.

SERVEIS

La Cala Sant Francesc té una longitud de 220 metres i una amplada de 35 metres, per la qual cosa és de dimensions mitjanes. La seva superfície és de sorra fina i daurada, i està dotada d'excel·lents equipament: Longitud: 200 metres
Amplària mitjana: 35 metres
Composició / Tipus: Sorra Daurada
Accessos: A peu fàcil / Amb cotxe: pàrquing / A Barco
Distancia del centre: 2 km
Serveis: Bar-Restaurant, gelats, dutxes, lloguer de patins i hamaques, creuers
Bandera Blava: Cada any des de 1995 fins avui.

UNA CALA FAMILIAR

La Cala Sant Francesc és una cala molt familiar, que sol entusiasmar als nens amb la possibilitat de practicar snorkel en aigües poc profundes amb fons rocosos. De fet es tracta d'una cala de tipus semi-urbà, envoltada d'un bosc de pins, però també d'habitatges i apartaments que formen la urbanització del mateix nom. Per aquest motiu Cala Sant Francesc es troba ben comunicada amb el centre de Blanes, tant mitjançant el bus urbà com mitjançant el trenet turístic que recorre els carrers i cales de la localitat. També és probable que trobi actiu en la cala algun servei de creuer turístic que li permeti visitar altres cales properes. L'entorn natural en què se situa Cala Sant Francesc, enmig d'un bosc de pins, és extraordinari. Tal com es pot apreciar en les fotografies la platja ofereix una sèrie de grups rocosos prop de la seva riba que permeten la pràctica del snorkel a poca profunditat, amb una variada fauna i flora sota unes aigües transparents. En la parteix sud del litoral, i situats mar endins, a uns 120 metres, trobem els esculls rocosos denominats Niells de Cala Sant Francesc. Un camí de ronda s'inicia en la cala i permet aconseguir la cala rocosa de Sa Llapissada, de difícil accés, ja en direcció a la punta de S’Agulla. La Cala Sant Francesc ofereix curiosos racons on el blau de les seves aigües contrasta amb la vida vegetal en la seva riba. Tal com comentàvem la Cala Sant Francesc i l'ermita del s. XVII que la corona, a la part alta del promontori, són les protagonistes cada 28 de juliol del final de les festes locals de Blanes, en el denominat Aplec de l’Amor, on es duen a terme concerts, activitats lúdiques i altres esdeveniments de caràcter familiar.

Text extret de l’article escrit per Alex Rigola en Blog Costa Brava.
TOP